Valikko Sulje

Lähiluonnon lumoa paikalliskirjastoissa

Vesivisio2050-työ on näkynyt koronapandemiasta huolimatta Kanta-Hämeessä keväällä ja kesällä 2021. Tapahtumien ollessa tauolla ovat kirjastojen näyttelytilat tarjonneet mainion ja kiireettömän tavan jakaa tietoa ja tavoittaa ihmisiä.

Kuva Hauhon kirjastosta. Paikalliskirjastojen näyttelytilat ovat rajalliset ja välillä täytyy käyttää erikoisempiakin tyhjiä kohtia, kuten ikkunoita, hyödyksi.

Vesivisiotyötä esiteltiin Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan paikalliskirjastoissa osana Vanajavesikeskuksen ja HAMKin Lähiluonnon ihmeitä –hankkeen kiertäviä näyttelyitä. Hankkeessa järjestettiin yhteensä 19 esikoululaisten luontotuokiota päiväkotien lähiympäristössä, joiden pohjalta lapset loivat taidetöitä tai valokuvia näyttelyitä varten. Lasten teokset olivat nähtävillä kuudessa paikalliskirjastossa ja jokaisessa kirjastossa esiteltiin nimenomaan lähellä sijaitsevien päiväkotien taidetta. Lisäksi näyttelyissä kurkistettiin vedenalaiseen luontoon Jari Ilmosen upeiden valokuvien kautta ja saatiin tietoa vesivisiosta postereiden ja esitteiden avulla.

Kuva yhdestä näyttelyseinästä Janakkalan pääkirjastolta Turengista.

Vesivisio2050 ja Lähiluonnon ihmeitä –hanke ovat olleet hyvä pari edistämään yhdessä alueen vesienhoitoa ja vesien tuntemusta sekä nostamaan esille tulevaisuuden toimien ja toimijoiden merkitystä kaikille yhteisten vesien hyvinvoinnin turvaajina.

Kirjoittaja: Heidi Kontio, ympäristökoordinaattori, Vanjavesikeskus

Kuvat: Heidi Kontio

Muuta aiheesta