Valikko Sulje

PERUTTU KORONATILANTEEN TAKIA! Vesivision 2050: n tarina -näyttely Keuruun pääkirjastossa (ajankohta tarkentuu)

PERUTTU KORONATILANTEEN TAKIA!

Tule tutustumaan Vesivision 2050: n tarina -näyttelyyn Keuruun pääkirjastoon!!

Näyttelyssä esillä monipuolisesti tietoa eri Vesivision 2050:n teemoista, vesistöaiheista materiaalia, kirjoja sekä vaihtelevasti vesiaiheista taidetta.

Kokemäenjoen vesistöalue sijoittuu viiden maakunnan alueelle. Kokemäenjoen vesistöalueen Vesivisio 2050 on pitkälle tulevaisuuteen ulottuva näkemys siitä, millaisena haluamme vesistöalueemme olevan vuonna 2050. Vesivisio 2050 on siis näkemys ja tavoitetila vesivarojen käytön, vesienhoidon ja kalatalouden tulevaisuudesta vuoteen 2050 saakka. Vesivisiossa on seitsemän teemaa: bio- ja kiertotalous, elinkeinotoiminta, eliöiden elinympäristö, kulttuuri- ja asuinympäristö, vesien tila ja hallinta, virkistys ja hyvinvointi sekä yhdyskuntien vesihuolto.

Vesivisiomme 2050: ”Hyvälaatuinen ja monimuotoinen vesiympäristö varmistaa vesiin kytkeytyvät ekosysteemipalvelut. Niille rakentuvat luotettava vesihuolto, täysipainoinen virkistyskäyttö ja uudenlaiset ansaintamahdollisuudet ekologisesti ja taloudellisesti yhteen sovitettuna.”

Päivä

30 maalis 2020 - 05 huhti 2020

Aika

All Day

Hinta

0,00

Sijainti

Pitäjäntuvantie 5 42700 Keuruu
Kategoriat

Järjestäjä

Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto ja Keski-Suomen ELY-keskus
Puhelin
040 587 2229
Sähköposti
taina.lahtinen-joensalmi@keuruu.fi
Verkkosivut
https://www.keuruu.fi/asuminen-ymparisto/ymparistonsuojelu-asukkaille
Keuruun pääkirjaston sivut
Tilaa Vesivisio 2050 -blogin päivitykset:

 

Uusimmat blogitekstit

Päästövähennyspolun muodostuminen on esitetty kuvassa.

Systeemistä muutosta jäljittämässä

”Vesivisio tavoittaa osaltaan samaa systeemisen muutoksen henkeä kuin ilmastotyökin. Niin ilmaston kuin vedenkin arvo rakentuu kokonaisuudesta, joka ei ole yksittäisiä arvopisteitä, vaan iso systeemi, jonka varassa on koko yhteiskunnan toimivuus.”

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki on ollut vuonna 2019 10300kg co2e/hö/vuosi ja 2030 vuoden tavoitteena on 3000 kg co2e/hlö/vuosi. Keskiverto co2/kg vähenemä vuodesta 2015 on ollut 34 %. Hiilidioksidia vähennetty 5560517 co2-ekvivalenttikiloa. 509 hlö valitsee lähiruokaa. 484 hlö korjaa hyvät tuotteet ja 350 hlö osallistuu vegaanihaasteeseen. Nämä vastaavat 25 kuljetuskonttia hiiltä.

Korona koettelee, kestävät elintavat eivät odota

”Sitoudun ajattelemaan ympäristöystävällisemmin ja elämään kestävien elämäntapojen mukaisesti. Lupaan liikkua enemmän jalan ja pyörällä. Lupaan edistää urallani kestävän kehityksen tavoitteita.”

Kaksi lasta istuu penkillä ja katsovat vesistöä. Toinen lapsista osoittaa jotakin kaukaa maisemassa.

Miesmuistista vesistömalliin

Mallintaminen mahdollistaa tarkoituksenmukaisten vesiensuojelutoimenpiteiden mitoittamisen ja kohdentamisen järvien ja jokien valuma-alueille.