Valikko Sulje

Blogi

Suomalainen kalaruoka on ympäristön ystävä

Suomen järvien kala on terveellistä ja ympäristöystävällistä ravintoa. Kokemäenjoen vesistöalueen järvien kalakannat ovat yleensä hyvässä kunnossa ja kestäisivät nykyistä tehokkaammankin kalastuksen. Varsinkin muikku- ja särkikalakannat…

Harjoittelijana vesiyksikössä patokartoituksen parissa

Ympäristötekniikan DI-opintojeni loppusuoralla pääsin harjoittelijaksi Pirkanmaan ELY-keskuksen vesiyksikön vesitaloustiimiin. Harjoitteluni liittyi virtavesien patorakenteisiin. Harjoitteluaikana tein sekä maasto- että toimistotyötä. Tein useita maastokäyntejä patorakenteille eri kuntien…

Kokemäenjoki

Meidän suomalaisten sielun yhteys

Juuri mitään kirjoitusta ei voi aloittaa mainitsematta korona-pandemiaa. Ei mennä sen haasteisiin nyt syvemmälle, mutta mietitään hetki niitä ilmiöitä, joita tämä ´uusi normaali´ on tuonut…

Samassa veneessä

Vuosi 2020 on ollut merkillinen vuosi, joka tulee taatusti jäämään historiankirjoihin joko poikkeuksena tai uutena alkuna. Vesivision kannalta on onni, että olemme todellakin samassa veneessä.…

Työntekijä lypsää siikaa.

Kumihanskalla vai ilman

Vaellussiian lisääntymisolosuhteet Kokemäenjoessa ovat hankalat. Mädin hävikki Lammaistenlahdella on suurta, kuoriutumisvaiheessa mätijyvistä on jäljellä alle 10 %.

Seinämaalaukset Huvilajuovalla

“Kokkeli (2018-2019) oli Turun yliopiston maisemantutkimuksen oppiaineen järjestämä ja Koneen säätiön rahoittama tutkimushanke. Sen ytimenä oli Kokemäenjokilaakson asukkaiden ja yhteisöjen kuuleminen kulttuurikartoituksen avulla.”